Najbolji nosači za bicikle

Najbolji nosači za bicikle su praktični i kad ne idete na put. Pogotovo ovi koji nisu robusni i ne smetaju na automobilu pa mogu poslužiti i kao povremeni parking za bicikl. Postoje dvije vrste nosača – s kojih bicikli vise i oni koji se uglave kotačima. Neki nosači imaju dodatne pogodnosti poput lokota, zaštite od grebanja, mehanizama koji osiguravaju da se bicikli ne tresu i slično.

Da biste odabrali autonosač za bicikle koji vama savršeno odgovara, morate prvo utvrditi što vam je točno potrebno. Koliko bicikala nosite, koju težinu nosač može izdržati, koja širina gume stane u nosač… Kad ste sve to ustanovili, vrijeme je za kupovinu. U nastavku su neki najbolji nosači za bicikle.

1. Nosači za bicikle – Swagman XC2 Hitch Mount

najbolji nosači za bicikle

Lako se sastavlja i postavlja na mjesto. Može nositi dva bicikla i nema problema ako su različitih veličina jer je svaka strana prilagodljiva. Jedan od većih pluseva mu je i što je vrlo stabilan pa se bicikli neće tresti u vožnji. Kad ga ne koristite, lako se sklopi i zauzima vrlo malo prostora. Cijena mu je oko 1.000 kuna.

2. Nosači za bicikle – Retrospec Lenox

najbolji nosači za bicikle

Upola jeftiniji nosač od prethodnog, također dolazi s adapterom koji spriječava da se bicikli pomiču tijekom transporta. Može nositi dva bicikla i lako se prilagodi veličinama. Ipak, iako je okvir lagan i izdržljiv, gumene kopče mogle bi se brzo potrošiti i trebat će zamjenu.

Tri su vrste nosača za bicikle, a mi vam donosimo njihove prednosti i mane

3. Nosači za bicikle – Thule T2 Pro XT 2

nosači za bicikle

Thule je tvrtka koja sama po sebi ulijeva povjerenje, a ovaj model je odličan izbor. Mana mu je što je nešto teži od konkurencije, malo preko 28 kilograma, ali je zato među najrobusnijim i najčvršćim modelima. Lako se montira i nisu potrebni nikakvi alati. Bicikli se također postave u sekundi i čvrsto prijanjanju bez rizika od pomicanja. Ipak, cijena mu je oko 4.000 kuna.

4. Nosači za bicikle – Allen Sports 4-Bike

najbolji nosači za bicikle za automobile

Odličan je izbor s prihvatljivom cijenom od oko 800 kuna, a može nositi čak četiri bicikla različitih veličina. Ipak nešto je teže namjestiti bicikle da ne udaraju jedan o drugi, a možda će trebati i dodatno osiguranje kako se ručke ili kotači ne bi okretali.

5. Nosači za bicikle – Yakima

najbolji nosači za bicikle

Brzo se i lako montira na automobil, no ipak nije posao za jednu osobu. Lijepo izgleda na automobilu, čvrst je i pouzdan za dva bicikla. Visokokvalitetni okvir ne dolazi u dodir s biciklom što smanjuje rizik od ogrebotina. Mana mu je cijena od preko 3.000 kuna i činjenica da su kablovi za zaključavanje malo kratki, pa s jednim biciklom neće biti problema, no s dva biste se mogli namučiti.