Temperature su svake godine sve više, ljeta toplija, a klime su postale više potreba nego luksuz. No, ako je i nemate u svom automobilu, nekoliko je jednostavnih načina kojima možete spustiti temperaturu u vozilu i učiniti putovanje ugodnijim. Ideje poput parkirajte u hladu ili vožnje noću nisu ono što smatramo savjetima pa evo i nekoliko konkretnih rješenja.

Zrak najbolje rashlade mokre krpice na središnjim ventilatorima. Drugo efikasno rješenje su kocke leda na podu ispod ventilatora. Stavite ih u dublju stabilnu posudu, a rezervu ponesite u prijenosnom frižideru.

Vozaču i putnicima bit će ugodnije ponesu li sa sobom zamrznute boce vode. Možete ih staviti iza vrata umotane u ručnik, a kako se tope, poslužit će i za piće.
Možete se koristiti i mini ventilatorima koji će, ako ne dovoljno rashladiti, svakako pomoći cirkuliranju zraka u vozilu. Iz istog razloga dobro je malo otvoriti prozore s obje strane, bez obzira na topli vanjski zrak.

vrućina automobil klima

Prije nego uđete u automobil koji je bio parkiran na suncu pokušajte ga rashladiti trikom koji je hit na internetu. Spustite vozačev prozor i ostavite vrata zatvorena, a suvozačevim zamahnite brzo nekoliko puta. Temperatura se odmah spusti do granice izdržljivosti.

Odgovori