Vjerovali ili ne u horoskope i utjecaj zvijezda na karakter ljudi, uvijek je zabavno pronaći poveznicu s vlastitim ponašanjem. Ljudi su različiti, no postoje li ipak neke određene zajedničke crte koje dijele pripadnici istog znaka? Horoskop ima nešto za reći i o tome tko su najbolji vozači, pa ovi na vrhu ljestvice mogu izabrati u to vjerovati, a ostali se samo zabaviti.

JARAC (22.12 – 19.1.)

Strpljivost, učinkovitost i sposobnost da planiraju unaprijed čini ih najboljim vozačima zodijaka. Pripadnici ovog znaka nisu skloni prebrzoj vožnji i neopreznom pretjecanju. Uvijek su praktični i realistični, oni su ti koji će vas upozoriti da pronađete trijeznog vozača i prije nego tulum počne.

BLIZANCI (21.5 – 20.6.)

Njima se život vrti oko toga da se kreću u društvu i procjenjuju tuđa raspoloženja i stavove. Isto se može primijeniti i na vožnju:bBlizanci su mentalni multitaskeri, stručno se prilagođavaju promjenama u prometu i brzo reagiraju kad se dogodi nešto nepredviđeno.

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

Njihov opsesivno-kompulzivni afinitet pravilima i redu može biti tlaka, ali dobra je osobina za imati je na cesti. Puno se žale na druge vozače. Perfekcionisti su i ne mogu si pomoći, uvijek primijete tuđe pogreške. No njihova superiorna savjesnost i preciznost daju im pravo da prigovaraju.

LAV (23.7. – 22.8.)

Lavovi zapravo ne dijele cestu s drugim vozačima, oni nekako više pretpostavljaju da svi drugi trebaju biti njihova kraljevska pratnja. ‘Pogledaj sve te aute oko mene, i svi idu u istom smjeru… to mora da je parada u moju čast’. Srećom, njihov blagi i velikodušni način vladanja ostavit će ipak i drugim vozačima dovoljno mjesta za manevriranje po cesti.

ŠKORPION (23.10. – 21.11.)

Svojim urođenim njuhom za dramu i željom da sve kontroliraju, oni su jedni od onih vozača za koje poželite da ih zaustavi policija…kad bi radili nešto krivo. Kad Škorpion poželi biti na početku reda, nisu sramežljivi u svom nastojanju da to i ostvare, ali rijetko odu tako daleko da bi nekoga doveli u opasnost. Zovite ih kako hoćete, ali nema ništa loše u tome da ste siguran a odlučan vozač.

VAGA (23.9. – 22.10.)

Pripadnici ovog znaka mogu se drugima činiti lepršavima i neozbiljnima, no njihova sposobnost da pročitaju druge i osjete energiju dobro im dođe i u vožnji. Vaga osjeti probleme prije nego se dogode i znaju kako izbjeći kaos.

RAK (21.6. – 22.7.)

Oprezni i blago paranoični Rakovi su odlični defenzivni vozači. Nekad su preoprezni, tako da onaj spori vozač ispred vas kojem treba 100 godina da skrene i koji sve izluđuje mogao bi biti baš nervozni Rak. Koji samo želi biti siguran i kod kuće.

VODENJAK (20.1. – 18.2.)

Povrh svega oni su inovativne osobnosti I individualisti. Stvaraju sami svoja pravila. Rado će pratiti tuđe zakone sve dok oni služe njihovoj svrsi. Kad nitko ne gleda Vodenjak ne vidi razlog da ne vozi u kontra smjeru ili ignorira crveno. Hej, nitko nije stradao, u čemu je problem?

RIBE (19.2. – 20.3.)

Ribe žive u emotivnom svijetu mašte većinu vremena. To ne znači da ne mogu biti koncentrirani na cestu, ali ne mogu si pomoći da ne reagiraju emotivno pa ih lako uzrujaju sitnice. Ribe nisu sklone svađati se s drugim vozačima, ali teško je primijetiti prometne znakove kad su im oči stalno pune suza.

BIK (20.4 – 20.5.)

Obično su mirni i metodični, ali njihova tvrdoglava i teritorijalna narav lako se može pretvoriti u natjecanje u vožnji kad im netko oduzme prednost. Bikovi su vrlo zaštitnički nastrojeni prema svom vlasništvu, a to uključuje i njihovo mjesto u prometnom traku. Nasreću, radije bi da im auto ostane netaknut nego da riskiraju prometnu nesreću pa se povuku i žale se na to cijeli dan.

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

Oni bi mogli pratiti cestu. Mogli bi pratiti druge vozače. Mogli bi biti fascinirani lijepim žutim kombijem u traku do njih. Mogli bi buljiti u oblake. Što piše na onoj naljepnici na braniku? Diiivno uređen vrt. A gle onaj slatki mali kafić, tamo bi mogli … VJEVERICA!

OVAN (21.3. – 19.4.)

Tri riječi: Bijes na cesti. Ovnov planet je Mars, bog rata, impulzivan i tvrdoglav. Oni bi bili savršeni vozači utrka. Ali normalnim danom moraju se potruditi da zadrže kontrolu i sjete se da idu samo u nabavku, a ne zapovijedaju epskom bitkom.