Ovo su savjeti za sve koji nemaju garaže kako bi svoje limene ljubimce sklonili od niskih temperatura koje zasigurno negativno utječu na “zdravstveno” stanje automobila. Osim toga, ovi će vam trikovi pomoći i da ujutro uštedite vrijeme i živce jer vas neće dočekati smrznute kvake, prozori i sl. Bez obzira na to bitno je uvijek sa sobom imati metlicu, strugalicu i tekućinu za odleđivanje.

Česta se dogodi da se preko noći brisači zalede za staklo, a zbog hladnoće koja za zime ne jenjava trebat će neko vrijeme da se oni odlede i da budu spremni za rad. Da bi to izbjegli pronađite u vašem kućanstvu stare čarape i presvucite ih preko brisača.

Za neometano sudjelovanje na gradskim prometnicama bitno je da su retrovizori u potpunosti ‘sposobni’ preslikati ono što se događa u vašoj pozadini. To ponekad može biti onemogućeno kada se na ogledala uhvati mraz koji nije lako skinuti. To možete izbjeći postavljanjem plastičnih prečica preko retrovizora i ujutro ne morate razbijati glavu struganjem leda s njih.

Kao i na retrovizore led se hvata i na sva stakla automobila, a to možete izbjeći na nekoliko načina. Na primjer, preko staklenih površina prostrite ručnik ili stari karton. Osim što ćete ujutro pronaći kristalno čista i providna stakla, na taj je način moguće spriječiti zaleđivanje brisača s vjetrobranom.

Vlaga koja se preko noći skuplja u automobilu može namočiti platnena sjedala, ali i zamagliti stakla. Taj je problem moguće riješiti stavljanjem pijeska za mačke u čarapu jer on upija vlagu i na taj način štiti unutrašnjost automobila, ali i vaše živce.

zima_automobil

Zaleđene kvake česta su glavobolja za vozače, a uz minimalan trud i to je moguće izbjeći. Po dolasku kući u otvore brava našpricajte tekućinu za podmazivanje. Ona će preko noći stvoriti kemijski sloj koji neće dozvoliti smrzavanje zraka unutar same brave.

Odgovori