Iako u Hrvatskoj nije prečesta pojava, nekoliko puta godišnje svakako možemo računati na nju pa nije rijetkost da na automobilima ostavi tragove poput udubljenja na karoseriji, razbijenih farova, a ponekad čak i stakla pucaju u naletu ledenih kapljica. Stoga u svakome trenutku valja biti siguran kako se to neće dogoditi baš vama.

Ako pratite prognozu i na vrijeme ste saznali kako postoji opasnost od ledene kiše, imate dovoljno vremena da svoj auto sakrijete u garažu ili pod neki krov. Krošnje drveća također mogu biti od znatne pomoći, ali odlomljene grane mogu proizvesti jednaku štetu kao i tuča pa to rješenje odaberite tek ako druga solucija ne postoji.

tuča zaštita automobila

Zaštitna cerada trebala bi biti dio opreme svakog automobila jer osim od sunca, vjetra, smole, efikasno će zaštiti auto od tuče. Materijal tog prekrivača obložen je debelim zaštitnim slojem koji štiti auto od oštećenja koja nastaju pri udarcima. Takve se cerade mogu pronaći na internetu ili u trgovinama s automobilskom kozmetikom.

Ako ne možete nabaviti takvu ceradu, a sumnjate da bi vas tuča mogla zadesiti svakako pronađite neko mjesto u automobilu na koje ćete spremiti deku, poplun i sl. Ponekad i običan karton može pomoći i sačuvati stakla od razbijanja.

tuča auto zaštitia

Zaštiti automobil od tuče moguće je i takozvanim kišobranom za aute. Njegov je zadatak zaštiti auto od svih vremenskih neprilika, a izvan upotrebe neće ostati ni nakon što one prođu. Zimi zadržava toplinu, a ljeti stvara ugodan hlad u automobilu, a može poslužiti i kao šator za kampiranje. Jednostavan je i praktičan jer kada je sklopljen ne zauzima više prostora nego omanja ženska torbica.

Odgovori