Aplikacija Putni Anđeo pretvara pametan telefon u “sigurnosni uređaj” koji u slučaju prometne nezgode omogućuje brzo informiranje i skraćuje vrijeme izlaska hitnih službi na intervenciju.

Kada se dogodi prometna nezgoda, svaka minuta je bitna za spašavanje stradalih. Zbog toga je ORYX Asistencija svojim članovima besplatno omogućila ekskluzivnu uslugu na tržištu pod nazivom Putni Anđeo. Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja pametni telefon pretvara u “sigurnosni uređaj” te u slučaju prometne nezgode omogućuje brzo informiranje te skraćuje vrijeme izlaska hitnih službi na intervenciju. Ova aplikacija omogućuje zbrinjavanje stradalih u roku od jednog sata, u medicini poznatog kao “zlatni sat” zbog važnosti u spašavanju života. Općenito je poznato da su najveći “potrošači” krvi stradali u prometnim nezgodama. Kada se dogodi prometna nezgoda, svaka minuta je bitna za spašavanje ozlijeđenih, a Putni Anđeo će spasiti mnoge živote tako što će se skratiti vrijeme izlaska hitnih službi na intervenciju i omogućiti zbrinjavanje stradalih unutar “zlatnog sata”.

Zahvaljujući Putnom Anđelu kontakt-centar će brzo informirati službu hitne pomoći o krvnoj grupi vozača, specifičnim bolestima i sl. što povećava uspješnost medicinske intervencije na terenu. Sustav je osmišljen tako da ne ometa vozača u vožnji te u slučaju eventualne prometne nezgode obavlja komunikaciju s pozivnim centrom ORYX Asistencije pružajući informacije o okolnostima prometne nezgode. Aplikacija Putni Anđeo tijekom vožnje na temelju promjene brzine, buke u vozilu i drugih parametara detektira ako dođe do prometne nezgode i šalje poziv za hitnu pomoć, policiju, vatrogasce ili pomoć na cesti.

Kontakt-služba šalje informacije o lokaciji prometne nesreće, vozilu, krvnoj grupi i specifičnim bolestima koje mogu pomoći u uspješnosti hitne medicinske intervencije. Ako su putnici nakon nesreće u nesvijesti i ne mogu razgovarati, služba za pomoć će iz alarm-poziva doznati lokaciju vozila i omogućiti brzu reakciju na terenu. Usluga je aktivna 24 sata dnevno 365 dana u godini na području Republike Hrvatske, a uz osnovnu funkcionalnost nudi i dodatne funkcije u obliku upozorenja za brzu vožnju ili preveliku glasnoću audiouređaja za sigurnu vožnju, kao i prijedlog “pauze za kavu” ako detektira dulju vožnju bez odmora. Uz Putnog Anđela manje će se brinuti i bliske osobe putnika, jer vozač svaku svoju vožnju može podijeliti s osobom po svom izboru koja će na taj način putem e-mail-a, Facebook-a i SMS-a dobivati obavijesti o početku i kraju te putanji na digitalnoj karti. Aplikaciju Putni Anđeo moguće je instalirati na pametne telefone s operativnim sustavima IOS (od ver.6), Android (od verzije 2,3) te Windows (od verzije 8.0). Više informacija na linku.

Putni Anđeo je aktivan 24 sata dnevno

365 dana u godini usluga je aktivna na području Republike Hrvatske

  • Ova aplikacija omogućuje zbrinjavanje stradalih u roku od jednog sata, u medicini poznatog kao “zlatni sat” zbog važnosti u spašavanju života. Kod prometne nezgode svaka je minuta bitna za spašavanje.
  • Zahvaljujući Putnom Anđelu kontakt-centar će brzo informirati službu hitne pomoći o krvnoj grupi vozača, specifičnim bolestima i sl. što povećava uspješnost medicinske intervencije na terenu.
  • Sustav je osmišljen tako da ne ometa vozača u vožnji te u slučaju eventualne prometne nezgode obavlja komunikaciju s pozivnim centrom ORYX Asistencije pružajući informacije o okolnostima prometne nezgode.
  • Na kraju svake vožnje dobiva se vizualna i zvučna informaciju da aplikacija prestaje s nadgledanjem vožnje. Pokretanje i gašenje aplikacije osiguranik može namještati u postavkama, a sve u cilju optimizacije potrošnje baterije.

driveangel.oryx-assistance.com/hr/

1 Comment

  1. Lucic napisao:

    Putni Andjeo dijeluje kao super aplikacija. Vrlo korisna. Instalirala sam ju.
    Svako putovanje budi strah u meni zbog sigurnosti moje obitelji…uz PA..osjecam se sigurnije. Hvala Vam.

Odgovori