Uskoro će vas snimati kamere na potezu između Karlovca i Plitvičkih jezera i to na čak četiri lokacije

Sljedeće lokacije trenutno testiraju kamere koje će pratiti vašu brzinu vožnje:

  • Rakovica (kod skretanja za Rakovičko Selište)
  • Cerovac Vukmanićki (kod područne škole)
  • Slunj (Plitvička ulica kod Inine crpke)
  • Tušilović (kod područne škole).

Kamere_Rakovica_004Kako navodi portal Jutarnji/Autoklub, na dvije od četiri lokacije, nisu pronađeni radarski sustavi. Naime, ona u Cerovcu Vukmanićkom i Slunju bila su prazna, tako da u početku vrijedi posebno pripaziti dok se prolazi kroz Tušilović i Rakovicu.

Do sada se pokazalo kako sve lokacije nisu opremljene s radarskim sustavom, no prema dosadašnjim iskustvima takve prognoze nisu zahvalne, pokazuje i službena policijska statistika. Iako nikada ne žele do kraja otkriti sve informacije, nisu dvojili javno podijeliti podatke o prekršajima koje su od postavljanja zabilježili radarski sustavi po policijskim upravama. A ti podaci ukazuju na potreban maksimalan oprez u svakodnevnoj vožnji, ne samo kada se putuje na more.

Radarski sustavi, prema službenim informacijama od srpnja 2015. do sredine 2016. godine zabilježili su čak 64.386 prekršaja.

Kako bi izbjegli plaćanje skupih kazni odnosno neprestano razmišljali gdje se one točno nalaze Garmin je za sve svoje korisnike pripremio posebnu nadogradnju sa svim potrebnim informacijama. Sve što trebate je otići na link, preuzeti datoteku na svoje računalo, preko USB priključka spojiti vaš Garmin GPS uređaj te kopirati preuzetu datoteku u mapu “POI”.

Nakon što uređaj isključite iz računala na zaslonu odaberite Postavke/Upozorenje na točku blizine te provirite da su uključene opcije ‘Prilagođene točke interesa’ i ‘Audio upozorenje’. Kako se budete približavali bilo kojoj fiksnoj kameri GPS uređaj upozoriti će vas zvučnim signalom i tekstualnom porukom s dozvoljenom brzinom na toj lokaciji.

Preuzmi GARMIN datoteku ovdje.

Izvor: jutarnji.hr / automotorisport.hr
Foto: Ivan Lacković

Odgovori